parfume

Fuldend dit personlige udtryk med den rette parfume

Fuldend dit personlige udtryk med den rette parfume

En kvindes parfume siger mindst lige så meget om hendes væsen og temperament som hendes påklædning, og bør indgå på lige fod med makeup, hårstil, smykker og accessories, når det handler om at skabe en helstøbt stil. Du kender det sikkert fra dig selv – en persons duft kan virke tiltrækkende, frastødende, eller blot ude af trit med resten af vedkommendes outfit.

Det kan virke direkte forstyrrende for det samlede indtryk, hvis duften ikke stemmer overens med resten – eller ikke passer til bærerens krops kemi. Derfor bør du gøre dig umage, og sætte rigeligt med tid af, når du står for at skulle udvælge en ny duft. Det kan godt betale sig – for så er du sikker på, at du finder den helt rigtige parfume, som kan understrege dine bedste sider og bidrage til din individuelle og unikke udstråling.

Hvordan finder jeg den rette parfume?

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at den samme parfume kan dufte vidt forskelligt på to forskellige mennesker. Det vil sige, at selv om din veninde dufter aldeles henrivende, når hun er iført sin parfume, behøver det ikke at betyde, at parfumen passer til dig. Den sammensætning af duftstoffer, som udgør parfumens top- bund- og mellem noter, reagerer nemlig med kroppens kemi. Dette betyder, at du kan risikere en helt anden duft, hvis du køber den samme parfume som din veninde.

I stedet bør du prøve nogle forskellige parfumer på din hud – én ad gangen og gerne på halsen. Parfumen skal have lov at udvikle sig over et par timer, da det tager tid for duften at danne forbindelse til din krops kemiske sammensætning via din sved. Efter cirka fire timer kan du og din veninde tage stilling til slutresultatet, og afgøre, hvorvidt duften passer til dig.

Når du har besluttet dig for din nye parfume, kan du finde et stort udvalg af parfumer hos Sephora på sephora.dk og spare penge.