gulvafslibning

Gulvafslibning – hvad skal du vide?

Gulvafslibning – hvad skal du vide?

Ser dit trægulv trist og slidt ud? Det er en skam, for det er nemt og lige til at give det nyt liv, så det kan komme tilbage til sin originale charme. Men der er mange ting at forholde sig til, som hvornår der er behov for en afslibning, eller hvilken form for efterbehandling dit gulv skal have.

Heldigvis er der masser af fagfolk, som kan hjælpe dig. F.eks. https://gulvkanonen.dk/, som er det perfekte sted at undersøge, hvis du gerne vil have et gratis og uforpligtende tilbud, så du får en ide om, hvad du har brug for og hvad prisen er.

Hvornår skal mit gulv slibes?

Det er et godt spørgsmål, og et meget naturligt et. Det skal det, når lakken på dit trægulv er blevet slidt, eller når der er tilpas mange synlige ridser. De kan eksempelvis forekomme, hvis du har en stor hund. Dens klør vil nemlig ofte sætte sine spor i trægulvet, og ridse det. Det samme gør sig gældende, hvis du har små børn, som har en tendens til at tabe ting, som kan lave mærker i gulvet.

Ridser er ofte nemme at se, men heldigvis også nemme at komme af med igen, hvilket gør det til en billig affære. 

Hvordan virker det der gulvafslibning?

Man vil som regel altid lægge ud med at grovslibe gulvet. Dette bliver gjort for at fjerne resterende efterbehandling samt for at rette eventuelle ujævnheder, der måtte være i gulvet. Dette er med til at give gulvet den samme ensartede overflade. 

Derefter vil der blive lavet en finslibning, som gør overfladen pæn og glat. Når dette er overstået skal du til at vælge, hvilken efterbehandling du ønsker. Det afhænger selvfølgelig meget af dit gulv, og hvilket udseende du ønsker. Nogle efterbehandlinger passer bedre til nogle typer gulve end andre, og din håndværker vil med glæde vejlede dig.