Ejerudgift

Hvad dækker ejerudgifterne?

Hvad dækker ejerudgifterne?

Ved boligkøb er der mange udgiftsposter og omkostninger, du skal være opmærksom på. Der er mange, der synes, det er uoverskueligt, og derfor kontakter sin bankrådgiver for at få lagt et budget. I denne artikel forsøger vi at gøre dig lidt klogere på, hvad ejerudgifter er, hvad de dækker over, samt hvad du skal være opmærksom på ved ejerudgifterne. 

Som udgangspunkt er ejerudgifter faste omkostninger du vil have få at eje den bolig, som du er på udkig efter. De endelige omkostninger kan naturligvis godt ændre sig en smule år fra år, men som udgangspunkt er de helt faste. 

Hvad dækker ejerudgifterne egentlig over?

Der er primært to udgiftsposter du skal være opmærksom på, når vi taler om ejerudgifterne. Det er ejendomsværdiskatten og grundskylden. Det kommer vi nærmere ind på. Når vi tager om ejerudgifter, er det vigtigt at påpege at der ikke er tale om forbrugsomkostninger. Det vil sige at el, varme og vand ikke bliver medregnet i de officielle ejerudgifter.

Ejendomsværdiskat

Det er en skat du betaler hvert år for at eje den grund og bolig som du gør. Her bliver du opkrævet 1 % af værdien for grunden og de bygninger der er placeret på grunden. Det vil være en opgørelse fra skat som vil komme sammen med din årsopgørelse. 

Grundskyld

Grundskyld er måske til at forveksle med ejendomsværdiskatten. Her betaler dog dog ikke for værdien af grundene, men kun for grundarealet. Grundskylden vil blive opkrævet af den lokale kommune. Satsen bliver bliver opkrævet 2 gange om året. 

Sådan bliver du klogere på ejerudgifterne

Der er også andre udgiftsposter der kommer ind under ejerudgifterne. Det vil typisk være den månedlige indbetaling til ejerforeningen. Det går typisk til affaldsordning, snerydning, vedligeholdelse af fællesarealer samt andre kollektive arrangementer. Er du interesseret i at vide mere om ejerudgifterne, kan du læse mere her hos https://husblog.dk/forstaa-dine-ejerudgifter-som-boligejer/.