georg jensen

Hvem var Georg Jensen?

Hvem var Georg Jensen?

Formentlig er du stødt på navnet Georg Jensen, når du har været ude at shoppe smykker.

Eller, du har måske nærmere bestemt tænkt, at det blot var et navn på et flot smykkedesign, selvom der i realiteten gemmer sig en tidligere levende person bag navnet på samme måde, som Disney-firmaet blev startet af Walt Disney.

Georg jensen var en dansk designer, men hvad ved du egentlig ellers om ham?

Vi har sat os for i denne artikel at give dig nogle grundlæggende fakta om personen, manden og skaberen bag navnet, som du kan bruge til at blære dig med – eller eventuelt søge videre information om.

– Han blev født i et mindre område ved navn Raadvad (som du måske kender grundet de kendte knive) i det, der i dag er kendt som Lyngby-Taarbæk Kommune i det herrens år 1866.

– Hans livsforløb fortsatte helt frem til 1935, hvor han døde i Hellerup i en alder af 69 år. Gennem sine næsten 70 år af sit liv nåede han at sætte eftertragtede aftryk i især smykkeverden i både ind- og udland.

– Udover at være (smykke)designer var han også sølvsmed, hvilket jo falder i god tråd med hinanden med tanke på, hvad han er især kendt for i dag.

– Han startede sit arbejde som sølvsmed i en spæd alder af blot 14 år.

– I slutningen af 1800-tallet blev han faktisk uddannet billedhugger i København og udstillede skulpturer flere steder i samme by.

– Da kalenderen var blevet til 1900-tallet, var han nået til at udstille i udlandet i blandt andet Firenze, Rom og Paris.

– Allerede i 1912 åbnede han sin første Georg Jensen-butik, som måske ringer en klokke hos dig. Senere udvidede han til udlandet i blandt andet England, Frankrig og Sverige.

– Georg Jensen har vundet designpriser i blandt andet Spanien, Brasilien og Holland.

– Han ligger i dag begravet på Hellerup Kirkegård.