æteriske olier

Hvordan bruger jeg æteriske olier?

Hvordan bruger jeg æteriske olier?

Der er mange anvendelses muligheder for de skønne og velduftende æteriske olier – også i private hjem. Hvis du er i besiddelse af en duft lampe, kan du med fordel bruge dine æteriske olier i denne, og skabe en skøn duft i dit hjem.

En duft lampe ligner fyrfadet til en tepotte – men i stedet for tepotte er der en lille skål, som skal tilsættes destilleret vand og så et par dråber æterisk olie. Når du tænder lyset under skålen, vil duften fra olien diffundere ud i rummet – og så har du den perfekte spa stemning! En duft lampe er et prima alternativ til duftlys, idet du kan variere duften i skålen fra dag til dag.

Du kan også – hvis det er tilladt – bruge de æteriske olier, når du besøger saunaen i din svømmehal eller i dit lokale fitness center. Undgå at hælde olien direkte på de glohede sauna sten, da der kan gå ild i olien (og så kommer der bare til at lugte brændt, og slet ikke spor behageligt). Brug en vandflaske eller den spand med vand og træske, som er til rådighed i saunaen.

Pas på med visse typer olier – du bør holde dig fra eksempelvis kanel olie, som kan være direkte skadelig for dine luftveje. Og spørg de andre i saunaen, om det er ok at du leger amatør gusmester mens de er derinde. Det er ikke alle, som sætter pris på de berusende dufte fra æteriske olier.

Hvor kan jeg købe æteriske olier af høj kvalitet?

Hvis du er på udkig efter et sted, hvor du kan købe de velduftende og aromatiske æteriske olier, kan du med fordel tjekke Veracura – klik ind og se det eksklusive udvalg af æteriske olier fra den velrenommerede danske producent Nardos på veracura.dk