entreprenør

Hvordan er reglerne med at modtage gaver som entreprenør

Hvordan er reglerne med at modtage gaver som entreprenør

Hvis det er, så må du faktisk gerne overføre dette eksempel til mange andre fagområder, da det, vi skal til at gennemgå i det følgende, faktisk gælder på mange andre områder også end bare ved entreprenører. Vi bruger bare dette for at gøre det mere konkret.

Som entreprenør må man selvfølgelig ikke modtage gaver som betaling for en opgave, medmindre dette bliver anført som en given værdigenstand, der har den pålydende værdi, som opgaven passer til. Dette skal så være en gave, der ikke har en udløbsdato såsom mad.

Man må selvfølgelig godt modtage mindre gaver ved særlige lejligheder såsom en reception eller fødselsdage, men det må ikke være vedvarende med jævne mellemrum, så det kan ligne bestikkelse eller igen en form for betaling.

Gaverne må heller ikke overstige en bestemt pålydende værdi. Fx er en flaske vin helt i orden, men hvis gaven så begynder at være dyre tøjgenstande eller et ur, så begynder vi at overskride reglerne.

Et firma må gerne sende gaver med deres forsendelser for at gøre sig bemærkede, såsom et lille stykke slik eller lignende, men atter må dette ikke have form som bestikkelse eller betaling.

Medarbejderne må heller ikke betales i gaver, medmindre dette er aftalt per kontrakt og er indgået som aftale mellem de to parter. For en medarbejder kan jo ikke betale huslejen og leve af gaverne alene, men måske er arbejdet ikke det, der er vedkommendes faste indkomst.

Det kan være en sidebeskæftigelse, man tager for sjov for at fordrive fritiden eller for at have tiden til at gå, mens man er pensionist, hvor man savner arbejdstilværelsen, men man har som sådan ikke brug for pengene, hvorfor man modtager en symbolsk betaling i form af penge.

Skal man derfor være på den sikre side, så bør man lade gaverne falde i en lille størrelsesordning og kun ved særlige lejligheder.