autoværksted - brugte biler

Køb af brugt bil kræver tid og overskud

Køb af brugt bil kræver tid og overskud

Jo dyrere bil jo mere tid, skal du i princippet bruge på at undersøge om din bil du har udset dig, er pengene værd. Det samme gør sig gældende, hvis det er en bil i den billige prisklasse. Her skal du dog undersøge hvad totalomkostningerne er.

Ofte kan det bedre betale sig at bruge flere penge på bilen og så spare på afgifter og forventelige mekanikerregninger. Ældre biler har ofte en meget højere afgift til staten end nyere biler. Det kan sagtens løbe op til flere tusinde kr. om året. Penge som er bedre givet ud på bilen. Uanset om du er på jagt efter en billig eller dyr brugt bil, kan du med fordel kigge efter brugte biler i Frederikshavn.

Bilen bør undersøges af en mekaniker før køb

Uanset om du køber via en forhandler eller hos en privat sælger, bør du lade bilen undersøge af en mekaniker inden køb. Det gælder også når du køber bilen hos en forhandler. Du har godt nok 2 års reklamationsret og du kan forvente at bilen har været forbi en mekaniker.

Men undersøgelser viser at en mekaniker finder en 6-8 fejl, når de gennemgår bilen. Det er fejl der skal laves eller give et prisnedslag. Forskellen ligger i om du har reklamationsret eller ej. Har du købt bilen af en privat sælger, har du købt bilen som beset, med mindre du har fået skrevet et forbehold ind i købsaftalen.

Af samme årsag bør du også køre en lang tur i bilen inden du siger ja tak. Du skal lære bilen at kende og det gør du ikke ved blot at køre rundt om hjørnet. Det vil alene fortælle dig at bilen kan starte. Du skal både ud på motorvejen og en runde rundt i byen. Gerne en tur på omkring en halv time.